Maailman ykkösmuseot ja niiden suurimmat vetonaulat: ainakin nämä on pakko nähdä

Maailman ykkösmuseot ja niiden suurimmat vetonaulat: ainakin nämä on pakko nähdä

Vaikkei historia sen pahemmin kiinnostaisikaan, on museovierailu aina mieleenpainuva kokemus. Historian havinan voi tuntea nahoissaan, kun saa nähdä tuhansia vuosia vanhan esineen tai aidon renessanssin aikaisen maalauksen omin silmin. Ympäri maailmaa on satoja tuhansia museoita – jotkut pienempiä, jotkut suurempia. Ne kaikki yhdistää se piirre, että ne kätkevät sisäänsä aarteita.

Mitkä sitten ovat niitä maailman parhaimpia museoita ja mitkä ovat niiden vetonauloja, niitä jotka saavat ihmiset matkustamaan jopa maapallon toiselta puolelta vain nähdäkseen vilauksen? Tämä artikkeli esittelee muutaman maailman kuuluisimmista museoista, joihin sinäkin varmasti haluaisit jonakin päivänä matkustaa. Mitä jos tekisitkin unelmastasi totta? lainojen yhdistäminen voi olla hyvä keino säästää rahaa unelmiesi museomatkaan!

Eremitaasi

Eremitaasi on yksi maailman suurimmista taide- ja kulttuurimuseoista. Se sijaitsee kauniissa Pietarin kaupungissa Venäjällä. Museo sijaitsee Talvipalatsin yhteydessä, ja sen perusti keisarinna Katariina II 1700-luvun puolessa välissä. Alun perin museo esitteli keisarinnan yksityiskokelmaa, mutta sittemmin näyttely on karttunut muun muassa tsaarien Nikolai I:n ja Aleksanteri I:n kokoelmilla. Museosta tuli julkinen noin sata vuotta sen perustamisen jälkeen. Venäjän Lokakuun vallankumouksen jälkeen museon kokoelmat karttuivat jälleen huimasti, kun valtio lahjoitti ylhäistöltä viemänsä teokset museolle. Toisen maailmansodan aikaan kokoelma sai lisäkseen Berliinistä vietyjä teoksia.

Upeista kokoelmista voit löytää töitä alan huippunimiltä kuten Michelangelo, Pierre Rodini, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Pierre-Auguste Renoir ja Paul Gauguin.

Louvré

Ranskan Pariisiin 1700-luvun lopulla perustettu Louvre on yksi maailman suurimmista taidemuseoista 160 000 neliömetrin pinta-alallaan. Louvre sijaitsee aivan kaupungin sydämessä Seine-joen rannalla. Museon nykyiset tilat olivat enennen kuninkaan palatsin tiloja. Museo on yksi maailman vanhimmista museoista ja pinta-alaltaan kolmanneksi suurin. Museo on olennainen osa Ranskan historiaa. Se vetää puoleensa vuosittain peräti 10 miljoonaa ihmistä, eikä ihmekään, sillä museon syövereissä on valtaisa kokoelma huipputeoksia. Ihmiset ympäri maailmaa matkustavat Pariisiin vain nähdäkseen vilauksen salaperäisesti hymyilevästä, Leonardo da Vincin Mona Lisasta.

Museum of Modern Art

Museum of Modern Art sijaitsee Yhdysvaltain New Yorkissa, ihan Manhattanin sykkivässä sydämessä. Se perustettiin 1930-luvulla kolmen suuren rahoittajan, Abby Aldrich Rockefellerin, Mary Quinn Sullivanin ja Lillie P. Blissin toimesta.

Yleisesti ajatellaan, että Museum of Modern Art on maailman 2. vanhin modernia taidetta esittelevä museo. Muualla maailmassa modernin taiteen museot nauttivat suosiota vasta toisen maailmansodan jälkeen eli huomattavasti myöhemmin kuin Museum of Modern Art oli perustettu. Aluksi Museum of Modern Art sisälsi vain 9 erilaista nykytaiteen työtä, mutta ensimmäinen johtaja Alfred H. Barr laajensi aikanaan kokoelmia suuresti. Nykyinen rakennus avattiin yleisölle vuonna 1939 ja sen suunnittelivat tuolloin arkkitehdit Edward Durell Stone sekä Philip L. Goodwin. Museum of Modern Artista voit löytää nykytaiteen helmiä kuten Henri Rousseaun maalauksen Nukkuva mustalaisnainen vuodelta 1897.

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum on maailman suurin sisustusesineiden museo, joka sijaitsee Iso-Britannian Lontoossa Kensingtonin palatsissa. Museo rakentuu 160 eri galleriasta ja yli 4 miljoonasta eri esineestä. Se perustettiin 1850-luvulla.

dante