Etelä- ja Keski-Amerikan parhaat museot

Etelä- ja Keski-Amerikan parhaat museot

 

Heimoja, valloituksia, kultaisia kaupunkeja – Keski ja Etelä-Amerikka pystyy tarjoamaan ainutlaatuista historiaa, jota ei päästä näkemään missään muualla!

Meksikon kansallinen kulttuurimuseo

Museo Nacional de Antropologia on yksi parhaiten kasvaneista museo ympäristöistä maailmassa. Siihen kuuluu 20 hehtaaria, jossa päästään ihailemaan erilaisia taideteoksia, luontoa, vesiputouksia ja patsaita. Museosta löytyy myös unohtumaton valikoima esikolumbiaanista taidetta ja meksikolaista perinnetaidetta, jopa vuosien takaa nykyhetkeen asti.

Tequendama Falls Museum: biodiversiteetti- ja kulttuurimuseo

Kolumbiassa sijaitseva rakennus oli alun perin yksityinen asunto, joka muutettiin hotelliksi ja viimein museoksi. Rakennuksen arkkitehtuurissa näkyy vahvasti ranskalainen vaikutelma ja pelkästään Tequendama-putouksille avautuva näkymä on yksinään ainutlaatuinen kokemus. Museon huhutaan myös olevan kummitustalo, jossa vanhat henget vaeltavat hiljaisuudessa!

Imperial Museum

Brasiliassa sijaitseva museo on ihastuttava esimerkki neoklassisesta arkkitehtuurista, ja se valmistuikin hallitsijan kesä palatsiksi vuonna 1862. Vuonna 1940 se muutettiin museoksi, jossa päästään ihailemaan paikallista historiaa ja kulttuuria. Erityisen paljon kokoelmaan kuuluu maan hallitsijoiden omistuksessa olleita tavaroita ja näiden elämään voidaan uppoutua täysin. Nykyään valikoimaan kuuluu yli 300 000 esinettä ja jopa nykytaiteelle on omistettu oma siipensä. Se onkin Brasilian suosituimpia museoita!

Näihin kulttuureihin kannattaa myös tutustua paikallisten kanssa, jolloin päästään mukaan tämän hetken trendeihin, mitkä ovat lähes yhtä kiinnostavia, kuin historian muutoksissa kadonneet tavat!

dante