Museoiden havinaa Afrikassa ja Lähi-Idässä

Museoiden havinaa Afrikassa ja Lähi-Idässä

 

Afrikan ja Lähi-Idän kulttuuri eroaa omastamme suuresti ja siihen päästään parhaiten perehtymään tutustumalla erilaisiin museoihin, joita alueilta löytyy!

Israelin kansallismuseo

Israelin kansallismuseosta löytyy osa maailman tärkeimpiä kristillisiä esineitä ja dokumentteja, mikä tekee paikasta hyvin ainutlaatuisin. Vaikka esimerkiksi kirjoituksia ei päästäkään lukemaan kokonaisuudessaan, on esillä aina runsaasti ihailtavaa. Erilaiset näytökset kertovat myös tarinoista kirjoitusten takana, kuten esimerkiksi kirjoittajien elämästä yli 2 000 vuotta sitten. Lisäksi museossa on esillä aikaisin kokonainen raamattu.

Egyptiläinen museo

Kairossa sijaitseva museo on kerännyt parhaimpia arkeologisia löydöksiä yhteen Egyptistä. Kävijöillä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä ihailemaan taideteoksia tuhansien vuosien takaa ja yksi kuuluisimmista on Tutankhamonin kultainen naamari. Äärettömän kauniisti ja tarkasti valmistettu, täysin kiiltäväksi hiottu naamari on yksi parhaiten säilyneistä esineistä, ja sen sanotaan kiiltävän veden lailla, herkkänä, majesteettisena ja samalla koskemattomana.

Nämä kaksi ovat Afrikan ja Lähi-Idän suurimpia turistikohteita, kun tarkoituksena on syventyä kulttuuriin. Egyptin rikasta historiaa päästään ihailemaan myös konkreettisesti, esimerkiksi pyramidien luona, ja Israelissa myös holokausti on vahvasti esillä, onhan sille perustettu täysin oma museonsa, jossa juutalaisten surullisesta kohtalosta voidaan nähdä osa. Lisäksi arabian vaiheikas ja sotaisa historia takaa jännittäviä elämyksiä kaikissa museoissa joissa päästään vierailemaan, oli kyseessä mikä tahansa maista, eikä pidä unohtaa Afrikan heimoja omine kulttuureineen.

dante