Uskomattomat museot Euraasiassa

Uskomattomat museot Euraasiassa

 

Aasian ja Euraasian taide on hyvin erilaista kuin länsimaissa ja tämä kiehtookin monia. Tästä listasta löydät alueen parhaimmat kulttuurin kehdot, eli museot!

State Hermitage

Venäjällä Pietarissa sijaitseva museo voi olla kaukana Lontoon, Rooman ja Pariisin museoista, mutta sillä on hyvin varteenotettava valikoima taidetta ympäri maailmaa. Yli 3 miljoonaa esinettä kattavat aina kivikaudelta 1900-luvun alkuun asti. Museoon kuuluu yhteensä 6 rakennusta, joista parhaiten tunnetaan Talvipalatsi. Nevajoen rannalla sijaitseva museo yhdistää barokkiajan taiteen valkoisen ja sinisen rakennelmaan, joka valmistui 1764. Palatsi olikin tsaarien asuinpaikkana useita vuosisatoja ja museoksi se muutettiin Katriina II Suuren toimesta. Museon pääkohteina on länsi-eurooppalainen taide, jolle on omistettu jopa 120 huonetta. Lisäksi museossa on esillä runsaasti koruja ja antiikkiesineitä sekä Euroopasta että Aasiasta.

Tokugawa-taidemuseo

Japanissa sijaitseva museo on omistettu Tokugawan perheelle, jotka hallitsivat maata pitkään vuosina 1600-1868. Tämän ajan ajatellaan olleen pisin rauhan aika, mitä Japanin historia on koskaan nähnyt, ja se tunnetaan myös Edo-kautena, jolloin taide kukoisti. Sen ajan taiteilijat vaikuttivat vahvasti myös länsimaisiin taiteilijoihin, kuten Manetiin, joista onkin myöhemmin tullut maankuuluja. Museossa on taiteen lisäksi näkyvillä paljon sen ajan arkista elämää ja ympäristöä, kuten myös äärettömän arvokas valikoima samuraimiekkoja, vaatteita ja haarniskoita.

National Palace Museum

Taiwanissa sijaitseva museo sisältää lukemattoman joukon esineitä, jotka ovat maan hallitsijat keränneet vuosikausien aikana. Vaiheikkain historia museon kokoelmalla oli vuosien 1924-1965 välissä, jolloin ne lähtivät museon silloiselta alueelta, kun Kiinan hallitsijat aarteineen joutuivat pakenemaan japanilaisia ja kommunistisia armeijoita.

Lisäksi Aasiasta ja Euraasiasta löytyy runsaasti muitakin museoita, joissa päästään ihailemaan korvaamattoman arvokkaita ja ainutlaatuisia palasia kulttuurista ja historiasta ympäri maailmaa. Rikkaan ja monimuotoisen kulttuurinsa ansiosta jokainen alueen maa pystyy tarjoamaan uusia kokemuksia ja elämyksiä, aina kuuluisista Kambodian kuoleman kentistä Japanin hillittyihin puutarhoihin ja Intian uskomattomiin jumalhahmoihin.

dante