Parhaat museot Euroopassa

Parhaat museot Euroopassa

Eurooppa tunnetaan maailmalla sivistyksen kehtona ja tietenkin siihen kuuluu vahvasti mukaan myös kulttuuri. Erilaisissa museoissa päästään tutustumaan kulttuuriin aina muinaisista ajoista nykypäivään asti, ja Euroopassa sijaitsevatkin yhdet maailman tunnetuimmista ja kuuluisimmista museoista!

Le Louvre

Pariisissa, Ranskassa sijaitseva museo on kaikille tuttu, vaikka taide ei olisikaan ominta alaa. Tämä rakennus oli keskiaikainen linnoitus ja samalla Ranskan kuninkaiden palatsi. Muinaisen historiansa takia 1989 lisätty moderni pyramidi tuli monille järkytyksenä, vaikkakin sitä pidetään yhtenä museon vetonauloista nykyään. Jo ulkopuolella nähdään miten Le Louvre on pystynyt yhdistämään arkkitehtuurissaan modernin ja vanhan, mikä kielii uskomattomista kokemuksista itse näytöksissä. Kokoelmaan kuuluukin 1800-luvun esineitä, jotka ovat tämän ajan parhaiten säilyneitä. Lisäksi päästään tutustumaan Euroopan ja Egyptin historiaan, sekä tietenkin maalauksiin. Mona Lisa on yksi niistä maalauksista, jotka tämä museo kätkee sisälleen.

Akropolis-museo

Kreikan Akropolis on paikka, jossa tuntuu katoavan pitkälle historian lehtiin, aina antiikin aikoihin asti. Pelkästään kävelemällä ensimmäisen kerroksen galleriassa, päästään näkemään historian jälkiä lasisen lattian lävitse, samalla kun kävellään ylemmäs, nähden ateenalaisten kehitystä jokaisessa historian vaiheessa. Lisäksi esillä olevaa taidetta päästään nykyisin ihailemaan joka puolelta luonnonvalossa, uudistusten myötä.

The British Museum

Englannin Lontoosta löytyvä museo on kuuluisa kaikkialla. Sen lisäksi, että se on Englannin suurin museo, sieltä löytyy yli 8 miljoonaa esinettä sekä arkeologian, että etnografian joukosta. Esihistorialliset luut, antiikin ruukut ja muinaiset kultakorut ovat aina varma vetonaula, jonka lisäksi maailman toiseksi suurin egyptiläinen kokoelma salpaa aina hengityksen. Täältä löytyy Rosettan kivi, joka on yksi arkeologisesti merkittävimmistä löydöistä!

The Prado

Espanjassa, Madridissa sijaitseva museo on noussut kuuluisuuteen erityisesti klassisten mestariteosten ansiosta, jotka on museolle luovuttanut Espanjan kuningasperhe. Vuosikymmenien ajan kuninkaat ja kuningattaret ovat keränneet taidetta intohimolla espanjalaisten taiteilijoiden lisäksi ihailtavaa löytyy italialaisilta ja flaamilaisilta taiteilijoilta. Museo avattiin ensimmäistä kertaa vuonna 1819, ja se on edelleen samassa uusklassisessa rakennuksessa, jonka Juan de Villanueva on suunnitellut.

Nämä ovat eräitä Euroopan parhaimmista museoista. Niistä löytyy valikoimaa aina arkeologisista esineistä kuuluisiin maalauksiin ja jopa arkkitehtuuriin. Suomalaisille nämä museot ovat kaikista helpoiten lähestyttävissä, sillä matkaaminen kohteeseen kuin kohteeseen ei vie muutamaa tuntia pidempää ja usein niihin päästään hyvin halvalla. Lisäksi Euroopan alueella opiskelijoiden on mahdollista nauttia yhteisistä eduista, jotka tekevät sisäänpääsyn museoihin lähes maksuttomaksi. Kohteissa viihdytään myös koko perheen voimin, joten kulttuurin kehtoon haluavien kannattaa suunnitella seuraava Euroopan kiertomatka parhaimpien museoiden kautta. Retki on hyvä aloittaa ratkaisemalla Egyptin mysteerit Rosettan kiven avulla, siirtyen Da Vinci koodin kuvauspaikalle Ranskaan, jatkaen Espanjan kulttuurin kehtoon ja siitä aina muinaiseen Kreikkaan!

dante