Yhdysvaltojen parhaat museot!

Yhdysvaltojen parhaat museot!

Yhdysvalloista löytyy paljon kulttuuria ja tähän liittyvät vahvasti erilaiset museot. Museoita löytyy laidasta laitaan ja tähän listaan onkin kerätty kaikki legendaarisimmat paikat. Näissä museoissa kannattaa ehdottomasti käydä, jos edessä on matka Jenkkeihin!

Smithsonian-instituutti

Tämä instituutti on maailman suurimpia tutkimus- ja museokomplekseja. Alueeseen kuuluu yhteensä huimat 19 museota, sekä galleriaa, erilaisia tutkimusasemia ja jopa eläintarha! Amerikkalaisia tarinoita kertova paikka sisältää yli 137 miljoonaa esinettä, joten kulttuurin lisäksi päästään harrastamaan liikuntaa oikein urakalla, jos halutaan nähdä mahdollisimman paljon. Muutama yö ei riitä kuin yhden museon läpikäymiseen, eli aikaa kannattaa varata pidemmän aikaan. Pidemmälläkin reissulla kannattaa suunnitella jo etukäteen, mitkä paikat käydään lävitse ja missä järjestyksessä, jotta mikään pääkohteista ei jää näkemättä. Isoimpia paikan vetonauloja ovat esimerkiksi Ihmemaa OZ -elokuvasta tutut punaiset taikakengät, presidenttien vaimojen vaatteet ja alkuperäinen tähtilippu. Lisäksi ihailemaan päästään esimerkiksi Hope-timanttia ja Apollo 11:n komentomoduulia!

Metropolitan Museum of Art

MET:iksi kutsuttu museo sijaitsee New Yorkissa, ja se on yksi tunnetuimmista museoista koko maailmassa. Se on myös suurimpia yksittäisiä museoita läntisellä pallonpuoliskolla, eikä yli 2 miljoonan kohteen valikoima jätä ketään kylmäksi. Esittelyssä on esineitä kaikkialta maailmasta, aina antiikin ajoista nykypäivään asti. Erityisesti museo on kuuluisa Eurooppalaisista maalauksista, sekä Egyptin näyttelystään, josta löytyy jopa kokonainen temppeli. Listaan mahtuu järkyttävä määrä toinen toisiaan kuuluisampia esineitä, kuten esimerkiksi Aatami ja Eeva -kaiverrus!

Kimbell-taidemuseo

Texasissa sijaitsevan museon on rakentanut kuuluisa Louis I. Kahn, jonka kädenjälki tekee museo elämyksestä ainutlaatuisen. Koko rakennus on suunniteltu tuomaan luonnonvaloa sisälle metallisten peilien avulla, jolloin taidetta päästään ihailemaan paljon lempeämmässä valossa. Lisäksi pihalta löytyy uskomaton Zen-patsaspuutarha, joka on yksinäänkin näkemisen arvoinen.

Museum of Fine Arts

Bostonin kuvataidemuseo hakee vertaistaan, sillä sieltä löytyy kuuluisia muotokuvia, marmorinen rintakuva St. Paulista rukoilemassa ja järjetön määrä toinen toistaan kauniimpia maalauksia. Nämä herättävät kysymyksiä ja saavat keskustelua varmasti aikaan aina ammattilaisten joukossa, että sellaisissa piireissä missä taide on hiukan vieraampi käsite. Eikä pidä unohtaa museon aarteena pidettyä Aasialaista galleriaa!

Museum of Modern Art

New Yorkin modernin taiteen museo perustettiin jo vuonna 1929, ja se oli ensimmäinen museo, missä keskityttiin pelkästään modernille taiteelle. Siitä on tullut yksi parhaimmista ja suurimmista 1900-2000 -luvun taiteen keräilijöistä. MoMA:sta on mahdollista löytää jatkuvasti uusia näyttelyitä, joissa on tämän hetken kuumimpia taideteoksia esillä ja se on ehdoton kohde, jos moderni taide miellyttää!

Solomon R. Guggenheim

Tämä modernin ja nykytaiteen museo on jo näkemisen arvoinen ulkopuolelta. Frank Lloyd Wrightin suunnittelema kotilon kuoren mallinen museo on vetänyt kävijöitä puoleen jo vuodesta 1959 asti, olemalla taideteos itsessään. Lisäksi sisällä päästään ihailemaan jatkuvasti kehittyvää kokoelmaa impressionistisista, modernia ja nykyaikaista taidetta.

Nämä museot ovat vain maininta siitä kaikesta kulttuurista, mitä Yhdysvalloilla on tarjota matkaajille. Maa on kuuluisa hyvin monesta asiasta, eikä kulttuuriin keskittyneet museot ole jääneet jälkeen kilpailussa. Mikä tahansa paikoista on jo yksinään elämys, mutta jos todella halutaan uppoutua historian havinaan ja nykyajan taiteeseen, kannattaa kokeilla piipahtaa ainakin muutamassa kohteessa!

dante