Huonekaluilla saat ilmettä kotiin

Huonekaluilla saat ilmettä kotiin

Harvalla meistä on koti, jossa ei olisi ainakin sänkyä ja pöytää tuoleineen. Koti on paikka, jossa vähintään lepäämme ja syömme. Nämä toiminnot tarvitsevat jo jotain huonekaluja sujuakseen miellyttävästi. Koti kuvastaa myös persoonamme, tyyliämme ja elämäntapaamme. Näitä ilmennämme huonekaluilla sekä kodin pintojen materiaalivalinnoilla. Nykyään perinteisten parketti- ja laminaattilattioiden rinnalle on tullut myös trendikkäitä vinyylilattioita. Seiniä voi maalata myös kiinnostavilla kalkkimaaleilla, jotka soveltuvat myös huonekalujen maalaukseen. Niillä saadaan mielenkiintoisia pintoja aikaiseksi ja ne soveltuvat lasin, puun, kiven, kaakeleiden, muovin, metallin, nahan ja tekstiilien maalaukseen. Vain mielikuvitus on rajana! Myös mikrosementti on saanut paljon kiinnostusta aikaan. Saat sillä rouhean pinnan kylpyhuoneeseen eikä sinun tarvitse ryhtyä kalliiseen ja vaivalloiseen kaakeleiden vaihtoon. Minkä näköisiä ovat kalusteesi, kuvastavatko ne persoonaasi vai raahasitko sohvasi sisään roskalavalta? Keikkuuko pöytäsi vanhuuttaan? Onko sänky nyt liian kapea, kun elämääsi ilmaantui toinenkin ihminen? Odotatteko perheenlisäystä? Lapset tarvitsevat omat, oikein mitoitetut kalusteensa. Iän myötä myös vaatimukset kalusteille muuttuvat. Tuolista ja sängystä on päästävä ylös vaikka vähän kolottaakin.

Kuvasta persoonaasi kotia sisustamalla

Oletko romanttinen, modernisti, klassinen vai urbaani yöeläin? Huomioi myös lattian ja seinien materiaalit ja värit. Ne luovat yhtenäistä tyyliä ja taustan huonekaluille. Saat mielenkiintoisilla seinä- ja lattiapinnoilla sekä huonekalulla tavoittelemaasi Ilmettä kotiin. Kuvastat samalla omaa ainutlaatuista persoonaasi valinnoillasi. Luot itsellesi kodin, joka on sinun näköisesi jajossa viihdyt. Sinne tullessaan myös vieraasi joko hymähtävät, että onpa sinunlaisesi koti tai yllättyvät valinnoistasi. Tyylisuuntia on lukuisia ja varmasti löydät omasi käymällä verkkokaupoissa, Instagramissa, Pinterestissa ja huonekaluliikkeissä, unohtamatta vuosittaisia asuntomessuja. Pidä katseesi viritettynä sisustukseen, kun katsot televisiota tai luet mitä tahansa lehtiä, mutta erityisesti lukiessani sisustuslehtiä. Millaisilla hankinnoilla saisit vastaavan sisustuksen, joka ihastutti vieraillessasi asuntomessuilla? Ota kuva muistoksi, kun näet jotain mistä pidät. Huomioi myös minkä ikäinen ja tyylinen on asuntosi. Siitäkin voit ammentaa vinkkejä huonekaluhankintoihin ja materiaalivalintoihin. Jugend- tai funkkistyylinen talo kaipaa ehkä toisenlaista sisustusta kuin 2000-luvulla valmistunut moderni asunto. Sinun ei kuitenkaan ole pakko sisustaa aikakauden mukaisesti, vaan voit vapaasti toteuttaa omia mieltymyksiäsi ja sekoittaa tyylejä iloisesti. Jos mieluiten sisustaisit tunnetuilla design-huonekaluilla, mutta budjettisi ei riitä niiden hankintaan vielä, osta käyttökelpoinen huonekalu nyt ja ala säästää!

Sisusta suunnitelmallisesti innostusta unohtamatta

Kun suunnitelmasi alkavat hahmottua, voit alkaa tehdä hankintoja kotiisi, vaikka verkkokaupoista, kuten furniturebox.fi. Kaikkea ei tarvitse hankkia kerralla, vaan lähestyä sisustamista esimerkiksi huone kerrallaan, aloittaen kiireisimmistä ja välttämättömistä hankinnoista. Mieti kotisi väriskaala valmiiksi. On helpompi sisustaa tekstiileillä tai maalata seiniä kalkkimaalilla kuin vaihtaa sohvan väriä, joten ehkä sohva ja nojatuolit olisi hyvä pitää neutraalin värisinä. Fuksian värinen sohva voi olla täräyttävä nyt, mutta viiden vuoden päästä se särkee silmiäsi. Verhot, tyynyt ja matot on huomattavasti helpompi vaihtaa, jos mieli, maku ja tarpeet muuttuvat. Saat myös kodikkuutta ja pehmeyttä sisustukseen seinien ja tekstiilien väreillä. Muista mitata tilat ja huonekalut huolella, jotta tilaamasi upea divaanisohva mahtuu ovesta sisään sekä siihen tilaan, mihin sen suunnittelit sijoittavasi. Samoin ruokapöydän sijoituksessa on muistettava huomioida tuolien määrä ja niiden vaatima tila. Älä unohda säilytyskalusteita, sillä niiden avulla kotisi pysyy paremmin järjestyksessä. Piensisustustavarat, kuten lamput, rahit, säilytysarkut, seinäkellot, sivupöydät ja huonekasvit tekevät kodistasi viehättävän ja yksilöllisen. Kun näet jotain, mihin ihastut, osta se ja toteuta intohimojasi sisustamalla!

dante